Truffles



Bittersweet Truffles

Bahan-bahan:
8 oz bittersweet coklat,dicincang
1/2 cawan (120g) heavy cream
Sprinkles

Cara-cara:
-Letak coklat dalam mangkuk.Sementara itu masukkan heavy cream dalam periuk dan panaskan atas api perlahan sehinhga terbentuk buih kecil.Alihkan dari atas api dan simbah atas coklat tadi.Kacau hingga coklat cair sepenuhnya.Masukkan dalam fridge selama 1 jam.Keluarkan dari fridge dan scoop , susun atas tray.Masukkan semula dalam fridge selama 15 minit.Keluarkan dari fridge dan bentukkan bulat seperti bola.Salut dengan sprinkles.Letak dalam papercup dan sejukkan lagi selama 30 minit.
-Untuk simpan, isi dalsm bekas dan letak dalam fridge.

Resepi dari marthastewart



Chocolate Truffles

Resepi seperti diatas cuma disalut dengan serbuk kelapa dan kekacang.

Chocolate Truffles

Resepi coklat truffles ini diambil dari Martha Stewart.Bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan truffles ini juga amat mudah.Ianya disalut dengan serbuk koko,manik hiasan,serbuk kelapa atau kekacang.
Resepi seperti diatas cuma disaluti dengan serbuk koko.

Comments

Popular Posts